VELIKA TRAGEDIJA

Majka preminulog navijača AEK-a Michalisa Katsourisa (29), koji je smrtno stradao u obračunu huligana, dobila je srčani udar nakon saznanja o smrti sina.

Katsouris je preminuo od višestrukih uboda nožem koje je zadobio tokom teškog incidenta koje su u Atini izazvali huligani zagrebačkog Dinama.

Mladić je u teškom stanju primljen kasno sinoć u bolnicu, ali spasa mu nije bilo uprkos tome što su se ljekari borili za njegov život.

Kako prenose grčki mediji, majku 29-godišnjaka sinoć su pozvali u bolnicu ljekari koji su je obavijestili da joj je sin teško povrijeđen. Kada joj je rečeno za njegovu smrt, nesretna žena se srušila i doživjela srčani udar i trenutno se nalazi u bolnici na liječenju.

Istovremeno, Ministar unutrašnjih poslova Grčke Yiannis Oikonomou najavio je otkaze sedmorici visokih dužnosnika policije. Kako je objašnjeno, iako je brzo pristupila privođenju i hapšenju 98 osoba, policija je podbacila u oblasti prevencije i sprečavanja incidenta.

Daljnju istragu načelnik je povjerio višem službeniku grčke policije.

Podsjetimo, utakmica 3. pretkola Lige prvaka između AEK-a i Dinama, predviđena za večeras, odgođena je prema odluci UEFA-e, objavljeno je danas na službenim stranicama zagrebačkog kluba.