TRANSFER NA POMOLU

Paris Saint-Germain je veoma blizu dovođenja Ousmanea Dembelea iz Barcelona i to za "samo" 50 miliona eura nakon što je Francuz dao zeleno svjetlo za selidbu. Transfer se mora kompletirati do isteka roka, a to je večeras do ponoći.

Iako su se u Barceloni nadali da će Dembele odbiti Parižane, posljednje informacije Fabrizija Romana govore da ostaju bez svog napadača.

Dembele je, kako Romano ističe, dao zeleno svjetlo te je dogovoreno da potpiše petogodišnji ugovor s francuskim prvakom.

PSG je ranije poslao pismo Barceloni i najavio da je spreman platiti traženi iznos budući da im treba nova zvijezda nakon odlaska Lionela Messija te vjerovatne selidbe Kyliana Mbappea.

U Dembeleu vide novu zvijezdu i zaštitno lice kluba, dok su u Barceloni sve učinili da ostane Francuz koji je poznat i kao nestašni dečko svjetskog nogometa.

Međutim, Barcelona i Dembele prethodnih mjeseci nisu mogli pronaći zajednički jezik oko novog ugovora jer je francuski reprezentativac tražio preveliku platu, koju Parižani mogu ispuniti.

PSG mora tokom dana završiti transfer jer je već sutra otkupna klauzula duplo veća, odnosno 100 miliona eura.

Inače, mediji u Španiji ističu kako se duhovi prošlosti donekle vraćaju na Camp Nou budući da je PSG prije šest godina "ukrao" i Neymara iz Barcelone nakon što su platili otkupnu klauzulu u iznosu od nevjerovatnih 222 miliona eura.