IZBAČEN IZ TIMA

Stručnjak za nogometne transfere Fabrizio Romano donosi detalje odluke PSG-a da iz tima izbaci Kyliana Mbappea te navodi kako će ovaj krilni napadač u što je moguće bržem roku napustiti ovaj tim.

Kako navodi, Paris Saint-Germain neće stavljati veto nijednom klubu na kupovinu Mbappea i da su, s tim u vezi, otvoreni za svaku opciju, a žele ga prodati što je prije moguće i okrenuti se nekoj novoj budućnosti, u koju ovaj nogometaš više nije uključen.

Razlog je vrlo jednostavan, a to je činjenica da je Mbappe odbio produžiti ugovor, koji mu traje do ljeta naredne godine, a kako ga u klubu ne žele izgubiti besplatno i bez obeštećenja, ovim potezom su jasno otvorili aukciju za jednog od najboljih igrača.

U klubu su uvjereni kako je Mbappe već postigao dogovor s Real Madridom, ali za naredno ljeto, što i jeste jedan od glavnih razloga zašto je izbačen iz ekipe i zašto će ga bez obzira na sve prodati već u narednih mjesec dana.

Mbappe je član PSG-a od ljeta 2017. godine, a za ovaj tim je ukupno odigrao 260 mečeva i postigao 212 pogodaka.

Spominje se da bi klub mogao napustiti za cijenu od 150 miliona eura, no jasno je da će se veoma teško platiti taj iznos, s obzirom na to da ima još samo godinu ugovora s ovim francuskim timom.