Francuski napadač Kylian Mbappe još nije produžio ugovor s PSG-om koji mu ističe sljedećeg ljeta, ali nije ni ostvario transfer u Real Madrid kao što se očekivalo. Došlo je vrijeme da se pojavi na pripremama za sljedeću sezonu, a dojam je da ga tamo niko ne želi vidjeti. Barem tako piše španska Marca koja navodi da su u Parizu bijesni na njega.

Naime, Mbappe je obznanio čelnicima francuskog prvaka da nema namjeru potpisati novi ugovor, ali i da namjerava ovaj koji ima odraditi do kraja te onda kao slobodan igrač napustiti klub. Naravno, to se vlasnicima PSG-a ne sviđa jer bi ga sljedećeg ljeta izgubili bez da na njemu zarade ijedan euro.

Zbog toga su mu postavili ultimatum – ili novi ugovor, ili će biti prodan. Jedini problem u toj priči je što se PSG uopće ne pita hoće li Mbappe biti prodan. Francuz ima ugovor i niko ga ne može prisiliti na transfer. Samo on odlučuje kad će ići iz kluba.

 “PSG ne može natjerati Mbappea na ništa što on ne želi. Iako je to i dosad bilo jasno, mi smo zatražili potvrdu FIFA-e i stvari stoje tako. Klub ne može prodati nogometaša u drugi klub ako on tamo ne želi ići. Ono što se radi u NBA-ju s razmjenama igrača ne može funkcionirati u nogometu”, piše Marca pa dodaje:

“Ne samo to, ako će Parižani raditi pritisak da Mbappe napusti klub i neće poštovati sve odrednice iz ugovora koji su potpisali, postoji šansa da Mbappe dobije raskid ugovora u svoju korist. Mbappe jednostavno želi dobiti bonus od 150 miliona eura koji će dobiti ako ostane u PSG-u do kraja aktuelnog ugovora. I to će i uspjeti jer drži PSG u šaci”, tvrdi španski list.