VEZNJAK STIŽE NA EMIRATES

Arsenal je dogovorio transfer najvećeg ljetnog pojačanja, a to će biti sjajni engleski veznjak Declan Rice koji na Emirates stiže iz West Hama.

Bitka za dovođenje Ricea traje već godinama. Sjajni centralni veznjak West Hama iz prijelaznog roka u prijelazni rok na meti je raznih engleskih velikana, a nakon što je osvojio Konferencijsku ligu s ekipom iz Londona, postalo je jasno da napušta West Ham.

Danima su se za njegov potpis takmičili Arsenal i Manchester City. Na kraju, City je odustao, možda dijelom i zbog finalizacije transfera Matea Kovačića, a na Arsenalu je preostalo da kompletira dovođenje Ricea.

To se večeras i dogodilo. Kako prenosi ugledni Fabrizio Romano, dvije strane su dogovorile iznos obeštećenja za engleskog reprezentativca, a u toku su finalni pregovori oko samog koncepta isplaćivanja dogovorenog iznosa.

Arsenal je ponudio 115 miliona eura koje bi bile isplaćivane kroz naredne četiri godine, plus 5,7 miliona eura kroz bonuse u te četiri godine.

S druge strane, West Ham želi garanciju da će 115 miliona eura biti uplaćeno u narednih 18 mjeseci i to je jedina stavka koja još uvijek treba biti dogovorena.

Ne treba ni naglašavati da je to najveće pojačanje u historiji Arsenala. Tačnije, najskuplje pojačanje pošto je dosadašnji rekorder bio Nicolas Pepe koji je u sjeverni London stigao za oko 80 miliona eura.