VELIKO RAZOČARENJE

Belgijski krilni napadač Eden Hazard (32) će uzeti još 30 miliona eura od Real Madrida i onda otići u penziju, javlja španski Relevo.

Naime, Hazard ne namjerava nastavljati nogometnu karijeru i samo čeka da mu se u ljeto naredne godine završi ugovor s Realom pa da okači kopačke o klin.

Realu to ne odgovara jer je 30 miliona eura godišnja plata Belgijanca kojeg nogomet više ne zanima i koji je za klub ove sezone odigrao tek devet utakmica i postigao samo jedan gol.

Madridski klub ga pokušava prodati, odnosno pokloniti budući da ne bi tražili nikakvu odštetu, ali im je i taj plan propao.

"Hazard smatra da je postigao sve što jedan nogometaš može u karijeri. Za njega je oproštaj u dresu Reala, kluba za kojeg je uvijek želio igrati, nešto što ga motiviše", navodi Relevo.

Podsjetimo, Belgijanac je došao 2019. godine kao ogromno pojačanje iz Chelseja, a Real ga je platio čak 115 miliona eura.

Međutim, zbog povreda, problema s kilažom i vrlo malo motivacije na kraju je stigao do učinka od samo sedam golova i 12 asistencija na 75 utakmica za Real.