NASLIJEDIO CONTEA

Italijanski trener Cristian Stellini više nije menadžer Tottenhama, nakon što je klub doživio debakl od Newcastela i izgubio rezultatom 6:1.

Kako navodi Fabrizio Romano, ovaj bivši pomoćnik Antonija Contea će klub napustiti u utorak ujutru nakon internog sastanka s čelnicima Tottenhama, a iako je trebao biti privremeni trener do kraja sezone, na kraju će odmah dobiti otkaz i neće više raditi s ekipom.

Podsjećamo, Conte je klub napustio nakon remija protiv Southamptona rezultatom 3:3, nakon čega je žestoko kritikovao igrače i poslije toga jednostavno nije bilo mogućnosti da nastavi trenirati ovaj tim.
  Uslijedio je remi s Evertonom u gostima pa pobjeda protiv Brightona rezultatom 2:1, a nakon toga Tottenham je zabilježio dva nova poraza, prvi od Bournemoutha rezultatom 3:2 i onda debakla od Newcastela.

Tottenham je tako postao prvi klub ikad u Engleskoj koji je otpustio privremenog trenera, prije nego je on završio dogovor koji je trebao biti do kraja sezone.

Naredni meč Tottenham igra protiv Manchester Uniteda na svom terenu, a onda slijedi gostovanje kod Liverpoola na Anfieldu. Pijetlove će do kraja sezone trenirati Ryan Mason.