I ASTON VILLA TUŽILA LIGU

Posljednjih mjeseci u engleskoj Premier ligi dešava se podjela klubova kakva nikada nije viđena, a sve zbog "suđenja stoljeća" koje je zakazano za jesen ove godine i kada će se na sudu naći Manchester City.

Višestruki uzastopni prvaci Engleske tokom jeseni izaći će pred sud zbog navodnog kršenja finansijskog fair-playa, a protiv Manchester Cityja je podignuto čak 115 optužnica.

City je prije nekoliko dana odlučio odgovoriti žestoko i tužio je Premier ligu zbog novih pravila koja su uvedena u decembru 2021. godine i revidirana u januaru 2024. godine. Klub osporava pravila lige o transakcijama povezanih stranaka (APT) tvrdeći da su nezakonita.

Tako je City pokazao "zube" čelnicima Premier lige jer smatra da je sve radio zakonito. No, to nije sve. Danas se u engleskim medijima pojavila infromacija da će isto učiniti i Aston Villa, koja je od početka procesa uz Manchester City jer se i sama nalazi na listi klubova koji su pod istragom.

Uz Manchester City i Aston Villu su još dva kluba koja su potrošila ogroman novac u posljednje dvije godine, a to su Chelsea i Newcastle. Svi oni će svjedočiti u korist Manchester Cityja u najnovijem slučaju protiv Premier lige.

S druge strane, engleski mediji otkrili su koji će klubovi svjedočiti protiv Manchester Cityja na suđenju stoljeća.

Tu je tačno 13 klubova, ali nisu sva imena otkrivena. Protiv Manchester Cityja na sudu će svjedočiti Arsenal, Manchester United, Tottenham, Fulham, Wolverhampton i Brigton, od klubova koji su razotkriveni. Za status Liverpoola se još uvijek ne zna.