Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo odabrao je 11 najboljih saigrača s kojima je igrao u karijeri, a među njima je sedam bivših igrača Real Madrida, tri Manchester Uniteda i jedan iz Juventusa.

Ronaldo je tokom karijere igrao uz neke od najboljih nogometaša svoje generacije, a intervju za medije u Saudijskoj Arabiji, naveo je imena 11 najboljih saigrača s kojima je igrao, a zanimljivo, sebe nije navodio u idealni tim.
  Na golu bi bio već spomenuti Iker Casillas, dok bi u odbrani s lijeve na desnu stranu bili Marcelo, Giorgio Chiellini, Rio Ferdinand i Sergio Ramos.


Najboljih 11 saigrača s kojima je igrao Cristiano Ronaldo

Ronaldo se odlučio za tri igrača u veznoj liniji, a to su Luka Modrić, Toni Kroos i Paul Schooles, a sve je upotpunio s tri napadača u formaciji 4-3-3. Tako je Ronaldo izabrao Karima Benzemu, Waynea Rooneyja i Garetha Balea u napad.

Zanimljivo, u timu nema nijedan igrač s kojim je igrao u reprezentaciji Portugala, kao ni iz drugog mandata u dresu Manchester United. Očekivano, u najboljem timu nema igrača Sportinga, kao ni Al-Nassra gdje trenutno igra.