Golman reprezentacije Brazila i Manchester Cityja Ederson Moraes slučajno je otkrio prvog favorita za upražnjeno mjesto selektora ove selekcije rekavši da bi to u budućnosti trebao biti Carlo Ancelotti, sadašnji trener Real Madrida.

Nakon što je stigao na okupljanje reprezentacije, u izjavi za tamošnje medije je rekao da je razgovarao s igračima Reala i da su mu zapravo oni otkrili da postoji velika šansa da Ancelotti bude novi selektor Brazila.

"Razgovarao sam sa Casemirom, Viniciusom i Militaom i po onom što sam saznao, postoji velika šansa da Carlo Ancelotti postane selektor Brazila", rekao je Ederson pa nastavio:

"Također su mi rekli da je on veoma poseban trener i da ga svi jako cijene, vole i poštuju, a svi znamo i da je veoma uspješan. Vidjet ćemo u bliskoj budućnosti šta će se dogoditi."
S druge strane, rekao je da njegov menadžer u Manchester Cityju Pep Guardiola sigurno neće postati selektor Brazila.

"Komentarisao sam to i našalio se, ali mi je Guardiola rekao da ne postoji nikakva šansa. On je nedavno potpisao novi dvogodišnji ugovor i ta opcija nikako nije moguća. Optimisti smo po pitanju novog selektora, a nadam se da će sve biti poznato što je brže moguće", dodao je golman Manchester Cityja.

Podsjećamo, Brazil je bez selektora ostao nakon Svjetskog prvenstva u Kataru i poraza od Hrvatske u četvrtfinalu, kada je Tite dao otkaz.