JOŠ UVIJEK NEZAUSTAVLJIV

Urugvajski nogometaš Luis Suarez nastavlja briljirati u dresu brazilskog Gremija, a sinoć je u meču 2. kola tamošnje regionalne lige postigao sjajan pogodak u 90. minuti za minimalnu pobjedu svog tima protiv ekipe Brasil de Pelotas.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, a da Gremio ima veliku šansu da dođe do pobjede, bilo je jasno u 48. minuti kada je gostujući igrač Rone dobio direktan crveni karton.

Gremio je napadao, bio bolji tim, ali nikako nije uspio postići gol i slomiti otpor gostiju, sve do 90. minute kada na scenu stupa Luis Suarez, koji je još jednom demonstrirao nogometnu čaroliju pogodivši za pobjedu svog tima i osvajanje tri boda.

Nakon što je okrenut leđima primio loptu u petercu protivničkog tima, napravio je sjajan "lažnjak" lijevom nogom, oslobodio se čuvara i namjestio se na desnu nogu, a onda u stilu najboljih golgetera svijeta, što je Urugvajac bez sumnje još uvijek, pogađa za 1:0 i pobjedu svog tima.

Suarez je i u prošlom meču Gremija bio strijelac i to u pobjedi protiv SER Caxiasa rezultatom 2:1, a prije toga je postigao hat-trick na zvaničnom debiju za ovaj klub.