NAKON UTAKMICE SP-A

Cristiano Ronaldo je bio spreman da napusti reprezentaciju Portugala na Svjetskom prvenstvu nakon što je saznao da je izostavljen iz startnog tima protiv Švicarske.

Portugalski list Record tvrdi da je legendarni napadač želio da spakuje kofere i napusti Svjetsko prvenstvo nakon razgovora sa selektorom Santosom, nakon što je saznao da neće biti starter u meču osmine finala.

Ronaldo nije bio zadovoljan ni izmjenom u susretu protiv Južne Koreje gdje je uz psovke napustio teren, iako su se kasnije iz tabora Portugala pravdali da su oštre riječi bile upućene jednom korejskom igraču.

Legendarni as bio je vidno nezadovoljan na klupi protiv Švicarske, a nakon utakmice izdvojio se iz ekipe i umjesto da sa saigračima i navijačima Portugala slavi prolazak u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru, prije svih je napustio teren i prvi otišao u svlačionicu.

Nakon utakmice Ronaldo je imao sastanak sa Santosom i jasno je stavio do znanja da nije zadovoljan njegovom odlukom da ne igra, prijeteći da će spakovati kofere i napustiti Katar.

Međutim, brzo je "došao sebi" i shvatio važnost i hitnost da se stvari održe stabilnim u portugalskom taboru i brzo se predomislio, tvrdi Record.

Protiv Švicarca Ronaldo je prekinuo niz od 31 utakmice kao starter na velikim turnirima, a posljednjim potezima nastavio je da daje povoda kritičarima koji ga ne štede u posljednje vrijeme.

Podsjetimo, nakon samovolje i nekih nerazumljivih poteza, nedavno je dobio raskid ugovora u Manchester Unitedu.

Portugal će u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru igrati protiv Maroka koji je nakon penala bio bolji od Španije.