PROŠAO LJEKARSKI PREGLED

Francuski nogometaš Christopher Nkunku u tajnosti je odradio i prošao liječnički pregled i naredne godine gotovo izvjesno će postati novi igrač londonskog Chelseaja, javlja Fabrizio Romano.

Chelsea je Nkunkuu poslao ponudu za dugoročni ugovor koji bi potpisao 2023. godine, a iako je objavio ovu informaciju, uz dodatak da je već prošao liječnički pregled, Romano je podvukao da nije poznato da li će transfer biti realizovan u januaru ili tek naljeto naredne godine.

Također je dodao i to da Chelsea i Leipzig nisu zvanično dogovorili način na koji će ovaj igrač biti isplaćen. Navodi se da on u svom ugovor ima otkupnu klauzulu od 60 miliona eura, ali da klub iz Londona pokušava smanjiti tu cijenu i za nešto manje novca dobiti ovog napadača. Inače, vrijednost Nkunkua na Transfermarktu je 80 miliona eura.

U ovoj sezoni, Nkunku je odigrao ukupno 11 mečeva za Leipzig, sedam u Bundesligi, dvije u Ligi prvaka i po jednu u Kupu Njemačke i Superkupu, a postigao je ukupnno šest pogodaka.

Ukupno je u dresu Leipziga odigrao 147 mečeva, a postigao je 53 pogotka i tome dodao 48 asistencija, a ranije u karijeri nosio je dres PSG-a.