ZBOG VAŽEĆIH MJERA

Real Madrid i Chelsea bi mogli biti primorani ostaviti kod kuće sve nevakcinisane igrače prije odlaska na utakmice Lige prvaka u Francuskoj.

Trenutne mjere protiv pandemije koronavirusa u Francuskoj nalažu da nema izuzetaka za nevakcinisane profesionalne sportiste koji žele ući u ovu zemlju.

PSG će ugostiti Real u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka 15. februara, dok će Chelsea biti gost Lilleu u drugoj utakmici pomenute faze 16. marta.

UEFA je saopćila da će posmatrati restrikcije u svim zemljama te da će dodatne upute biti objavljene prije nokaut faze Lige prvaka.

"Specifični uvjeti u kojim se utakmice igraju u različitim zemljama su predmet odluka kompetentnih vlasti u tim zemljama. Svaki tim će u principu biti obavezan poštovati pravila u zemlji u kojoj igra utakmicu. No, specijalni aneksi takmičenja, koji su još uvijek u izradi, a koji sadrže specijalna pravila za nokaut fazu, mogli bi dati nove upute", saopćeno je iz UEFA-e.

Utakmice evropskih klubova u 2021. godini su igrane na neutralnim terenima zbog zabrane putovanja u nekim zemljama, koja je posljedica pandemije koronavirusa.