UVIJEK ZANIMLJIV

Na društvenim mrežama pojavio se videosnimak koji pokazuje trenera Rome Josea Mourinha kako pokušava dati instrukcije svojim igračima u finišu meča protiv Napolija, a nakon što je dobio crveni karton i morao napustiti klupu.

Mourinho je već u 10. minuti dobio žuti karton zbog prigovora i nesportskog ponašanja, a u 82. minuti glavni arbitar Davide Massa pokazao mu je drugi žuti karton i put u svlačionicu.

Kako je rezultat bio 0:0 i do kraja meča je ostalo nekih 10-ak minuta, Mourinho nije imao mira i ostao je na stadionu, odnosno iza ograde i van dijela koji označava nogometni teren, a taj prostor pokušao je iskoristiti kako bi svojim igračima dao dodatne instrukcije.

"Kada nemate kartu i očajnički želite gledati odličnu nogometnu utakmicu", napisao je Mourinho na Instagramu uz priloženi videosnimak.

Mourinho se u jednom trenutku čak i popeo na ogradu i rukama nešto gestikulirao prema terenu, a sve to sada je objavljeno na društvenim mrežama i javnost može vidjeti na koji način je Portugalac to radio.

Treba reći da je sudija Davide Massa u 96. minuti isključio i gostujućeg trenera Luciana Spallettija, a konačan rezultat na kraju je bio 0:0.

Bio je to prvi remi Napolija u ovoj sezoni nakon što su u prvih osam mečeva upisali pobjede.