OSTAO PRI SVOM STAVU

Legendarni francuski nogometaš i proslavljeni igrač Arsenala i Barcelone Thierry Henry iznenadio je mnoge kada je Dennisa Bergkampa naveo kao najboljeg nogometaša s kojim je dijelio svlačionicu u svojoj velikoj karijeri.

Henry je voditeljici CBS-a rekao da je Bergkamp najbolji saigrač s kojim je dijelio svlačionicu u karijeri, a ona ga je iznenađeno pogledala i upitala: "Nije Lionel Messi?".

Francuz je još jednom pogledao i potvrdio da je to Bergkamp, a engleski mediji prenose njegovu raniju izjavu za Independent u kojoj je opisao šta to izdvaja ovog igrača od drugih.

"Do kraja života ću govoriti da je on najbolji partner kojeg jedan napadač može imati, on je ostvarenje sna za svakog golgetera. Taj čovjek je uvijek birao pravi potez, a u svakom trenutku je mogao postići gol, asistirati, stati na loptu i sačekati pravi trenutak. Uvijek je poštovao igru i sve igrače oko sebe", kazao je Henry.

Gosti emisije bili su također i Jamie Carragher te Micah Richards, a dok je jedan naveo Stevena Gerrarda kao najboljeg igrača, bivši igrač Manchester Cityja je naveo Yayu Tourea.

Dennis Bergkamp je karijeru počeo u Ajaxu 1986. godine, a dvije godine je proveo u milanskom Interu. U sezoni 1995/1996 pojačao je Arsenal i dres Topnika nosio 11 godina.