POZNATI LIST

Eliminacija iz Kupa Kralja od trećeligaša Alcoyana itekako je pogodila Real Madrid, a pojedini španski mediji već najavljuju kraj Zinedinea Zidanea na klupi velikana.

U tekstu koji je naslovljen "Kraj Zidenea u Madridu" ugledna Marca navodi kako iscrpljenost, istrošenost i distanciranost ukazuju na kraj fracncuskog stručnjaka u Madridu.

Isti izvor, koji je jako blizak Real Madridu, piše kako rukovodstvu Kraljeva nije cilj odmah donijeti drastične odluke, već će sačekati kraj sezone kako bi krenuli u sastavljanje novog Reala.

Iako je ispao iz Kupa Kralja, Real je u prilici da se bori za dva trofeja do kraja sezone, a to su pehari La Lige i Lige prvaka.

Marca istovremeno naglašava kako Zidane neće podnijeti ostavku i tako preuzeti odgovornost za posljednje loše rezultate. Ipak, poznati list naglašava kako u Realu baš i nisu naviknuti da u svega šest dana ostanu bez dvije titule (Superkup Španije i Kup Kralja).

Trenutni sastav Reala nije na pravom kursu kako bi pronašao potrebno samopouzdanje, konstatuje Marca te smatra da je Francuz izgubio konce rukovođenja ekipom.

Izvor: Marca