BRITANSKI MEDIJI

Inter će za obeštećenje klubu sa Old Trafforda uplatiti 1,5 miliona eura

Prema navodima britanskih medija Manchester United i milanski Inter sklopili su dogovor o transferu iskusnog 34-godišnjeg fudbalera Ashleyja Younga.

Inter će za obeštećenje klubu sa Old Trafforda uplatiti 1,5 miliona eura i kasnije eventualne dodatke koji zavise od ispunjavanja određenih bonusa u sklopu dogovora. Tako bi Young već u petak trebao otputovati u Milano, gdje će obaviti ljekarski pregled i nakon toga potpisati jednoipogodišnji ugovor.

United je ranije ovog mjeseca Youngu ponudio novi ugovor, ali je bivši engleski reprezentativac odbio produženje saradnje na godinu dana. Navodno Young je odlučio otići u Inter kako bi igrao više nego što je to trenutno slučaj u Unitedu. Ove sezone svestrani bočni fudbaler upisao je 18 nastupa, od čega svega deset kao starte u Premier ligi.

Young je u Manchester United stigao 2011. godine iz Aston Ville. Za “crvene đavole“ je odigrao 261 utakmicu u svim takmičenjima i postigao 19 golova. Tokom karijere igrao je još i za Watford u kojem je prošao i omladinsku školu. U dresu reprezentacije Engleske upisao je 39 nastupa uz sedam pogodaka.