UEFA

Izbor najboljeg fudbalera u Evropi u sezoni 2018/2019. godine, u organizaciji Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) i Europa Sport Media (ESM) održat će se danas u Monte Carlu (Monako)

Izbor najboljeg fudbalera u Evropi u sezoni 2018/2019. godine, u organizaciji Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) i Europa Sport Media (ESM) održat će se danas u Monte Carlu (Monako).

Za najboljeg igrača minule sezone kandidiraju Cristiano Ronaldo (Juventus/Portugal), Lionel Messi (Barcelona/Argentina) i Virgil van Dijk (Liverpool/Holandija).

Odluku o pobjedniku donijet će članovi UEFA žiriji, 55 novinara, po jedan iz svake zemlje članice kontinentalne organizacije, kao i treneri klubova učenika Lige prvaka i Evropa lige u takmičarskoj 2018/19.

Osim najboljeg igrača u Evropi, u sali ”Grimaldi Foruma” u Monte Carlu bit će proglašena i najbolja fudbalerka u Evropi, te najbolji golman, odbrambeni i vezni fudbaler, napadač u Ligu prvaka. Bit će izabran i najbolji igrač u Evropa ligi prošle sezone, javlja Anadolu Agency (AA).

Svečana ceremonija tradicionalne manifestacije ”UEFA Best Player od the Year”, koja će biti održana tokom žrijeba grupne faze Lige prvaka, počet će u 18 sati.