VJERAN REDSIMA

Philippe Coutinho će vjerovatno napustiti Barcelonu ovog ljeta, ali jednom klubu se definitivno neće priključiti - Manchester Unitedu.

Ekipa iz Premiershipa prati njegovu situaciju i smatraju kako mogu pokriti njegovo obeštećenje koje je sada znatno niže od 150 miliona eura plaćenih za njega prošle godine.
Međutim, prema pisanju Sky Sports Newsa, Brazilac neće ni pomisliti na preseljenje na Old Trafford iz poštovanja prema njegovom bivšem klubu Liverpoolu, koji je veliki rival s Unitedom. Zanimljivo da takvu odanost nije pokazao kada je u januaru 2018. godine odbio Redse.
Otkako se preselio s Anfielda, Coutinho nije ispunio očekivanja. Postigao je samo 11 pogodaka u 54 nastupa prošle sezone, uglavnom je ulazio s klupe za rezervne igrače, a na kraju je dobio i zvižduke od svojih navijača.
Razočaravajući period na Camp Nouu znači da on sada vidi svoju budućnost dalje od Barce, ali to neće biti United. Umjesto toga, Sky Sports izvještava kako je uspostavljen početni kontakt između predstavnika PSG-a i Coutinha.
Brazilac ima sjajnu priliku da se ovog ljeta uvrsti u izlog igrajući za Brazil na Copa Americi. U prvoj utakmci protiv Bolivije, Coutinho je postigao dva pogotka.
Nekoliko dana ranije, pogodio je i protiv Hondurasa u prijateljskoj utakmici, što znači da je 27-godišnjak postigao tri pogotka za reprezentaciju u samo nekoliko dana.
Coutinho ima šansu popraviti svoj saldo kasnije ove sedmice kada će Brazil igrati protiv Venecuele i Perua u naredne dvije utakmice grupne faze Copa Americe.