Bashkimi rutinski savladao Trepçu 84:63; u subotu derbi protiv Sigal-Prishtine.

Sinoć je u vrlo hladnoj dvorani Hale sportova "Sezair Suroi" u Prizrenu odigrana košarkaška utakmica između domaćeg Bashkimija i ekipe Trepça iz Mitrovice, u kojoj su dominirali domaći košarkaši tokom čitave utakmice što su domaći navijači, kojih je bilo vrlo malo, aplauzima ispraćali. 
Riječ je, dakle, o sedmom  kolu košarkaške Super-LIGE Kosova u kojoj su se već izdvojile dvije ponajbolje ekipe, Sigall-Prishtine koja je ubjedljivo na prvom mjestu dok je prizrenski Bashkimi na drugom mjestu. Upravo će se, po svemu sudeći, ove dvije ekipe boriti za šampionsku titulu jer su ekipe Peja i Trepça veoma oslabljene u ovom trenutku ako se u proljećnom roku nešto ne promijeni. 
Dakle, kako smo istakli, domaća ekipa je rutinski pobjedila goste rezultataom 84-63 gdje su tokom čitavog susreta dominirali igrači iz SAD u redovima domaćina, prije svih Hanner sa 24 postignuta poena, a za njim i Motley sa 16 poena. Kod gostiju iz Mitrovice bolji od ostalih bio je Rashiti sa 16 poena. Sudile su košarkaške sudije Mehmeti, Goqaj i Rrustemi.
Nakon utakmice imali smo vremena progovoriti sa menadžerom te predsjednikom Bashkimija Shaqirom Totajem koji je ujedno i kandidat u drugom krugu glasanja za predsjednika opštine. Totaj je, između ostalog, istakao:
"Smatram da je naš Bashkimi ove godine izuzetno pojačan te se možemo boriti i za titulu prvaka Kosova. Što se tiče drugog kruga glasanja gdje vjerujem da ću pobjediti svog protivkandidata i da će doći bolji dani za sport u našem gradu, a pogotovu za košarku pošto sam ja predsjednik Bashkimija te vjerujem da ću malo više pažnje obratiti našem košarkaškom super-ligašu. Izgradićemo novi Sportski centar, obratićemo pažnju i na naše mlađe generacije, a posebno ćemo, rekoh, graditi mnogo toga kako bismo mogli ući u red onih država koje ispunjavaju sve košarkaške standarde FIBE tako da moramo i mi na Kosovu biti u toku. Što se tiče same ekipe treba istaći da smo prošle godine bili vrlo blizu, igrali u finalu, no nismo imali sportske sreće. Vjerujem da ćemo ove godine igrati u finalu te uz adekvatna pojačanja na proljeće da vidimo šta će od toga ispasti. Iako Sigall-Prishtina po tradiciji se najviše pojača u ljetnjim mjesecima ovoga puta mi smo blizu da im pomrsimo račune u borbi za titulu jer ćemo se na proljeće i mi sigurno pojačati. Ovim putem pozivam navijače da u subotu dođu na derbi sa Sigall-Prishtinom te da ih zajedno pobjedimo u jednoj, po meni, interesantnoj i ozbiljnoj utakmici gdje se do kraja neće znati pobjednik, ali ja vjerujem da ih možemo pobijediti – istakao je Totaj.
Slično govori i košarkaš Mikaelo Tmušić, koji je drugu sezonu u Bashkimiju i koji je sinoć bio među najboljim na terenu. 
"Utisci su veoma dobri, vi ste Prizrenci izuzetno gostoprimljivi te sam riješio da i ovu sezonu provedem u vašem prelijepom gradu i ne kajem se zbog toga. Što se tiče same utakmice, otvorili smo je dobro, napravili veliku razliku već u prvoj četvrtini i onda lagano utakmicu priveli kraju. Ono što je loše dešava se u nekoliko utakmica, a tako je bilo i u utakmici sa Peja, kad dopustimo da nam se protivnička ekipa približi na par koševa te to ne smijemo dozvoliti u narednim utakmicama. Eto, zadovoljni smo pobjedom od preko 20 razlike te će to biti motiv više da u subotu pobjedimo vječitog rivala ovdje u Prizrenu, jer imamo jako dobru ekipu, spoj iskustva i mladosti, te par izvanrednih Amerikanaca", istakao je Tmušić, dodavši da mu se ovaj grad izuzetno dopada.
Sve u svemu, eto poziva ljubiteljima košarke da proprate veliki derbi između Bahkimija i Sigal-Prishtine, koji će se održati u subotu od 20 časova u Hali sportova u Prizrenu.