NBA

Luka Dončić je nakon novog, trećeg poraza u nizu Dallasa, 117:109 protiv Charlottea, bio neprepoznatljiv. Njegove riječi svjedoče da tome nije razlog to što on i Kyrie Irving, spojeni da osvoje naslov, nižu neuspjehe, pa im je ovo već sedmi poraz u prvih deset zajedničkih utakmice. Duo za koji se očekivalo da od Mavsa napravi favorite, novim porazima ispao je čak s pozicije za play-in ili doigravanje za doigravanje.

Dončić uprkos porazima igra dobro te i dalje postavlja rekorde, a i u najnovijem porazu, četvrtom u zadnjih pet utakmica, postigao je 34 koša, imao 10 skokova i 8 asistencija, ali očito je da nije svoj, i to ne samo zbog neuspjeha na terenu.

Dončićevi zaštitni znaci na terenu i van njega su nasmijano lice te šale. Međutim, na presici nakon poraza od Hornetsa izgledao je i govorio neprepoznatljivo tužno, odsutno, nezainteresirano.

“Tako sam frustriran. Mislim da vam je to svima jasno kad me vidite na terenu. U zadnje vrijeme osjećam se kao da to nisam ja, nego da samo tamo stojim na terenu, znate? Ranije sam jako uživao i smijao se u igri, ali sam sada tako frustriran zbog puno razloga, ne samo košarkaških. Puno mi se toga događa van terena, što je veće od košarke, ali ne želim pričati o privatnom životu.”

Novinari su ga zato pitali što se treba popraviti kako bi Dallas konačno počeo pobjeđivati?

“Moramo se žestoko boriti i žestoko igrati i to je sve. Moramo pokazati da nam je stalo. Prvi ja to moram napraviti.”