Prva utakmica u proljetnom dijelu Prve lige Kosova, odigrana 2. marta u Sportskom centru "Sezai Surroi", donijela je pobjedu rukometašicama Click-a iz Prizrena.

Nakon ubjedljivog rezultata od 20 golova razlike protiv sedmoplasirane Trepçe iz Mitrovice (36:16)), Prizrenke čvrsto drže drugo mjesto i od prvoplasirane ekipe Ferizaj iz Uroševca, zaostaju samo dva boda.
Prizrenke su tokom cijele utakmice pokazale superiornost, tako da se od samog poćetka, znao pobjednik. U drugom dijelu utakmice, rukometašice Click-a su udvostručili prednost, tako da je rezultat u završnici bio 36:16, u njihovu korist.
Jedna od zapaženijih rukometašica Click-a, Aida Sadiku, zadovoljna je igrom i rezultatom svoje ekipe.
"Poslije zimske pauze, proljetni dio smo započele pobjedom. Bile smo sigurne u sebe i slušale instrukcije našeg trenera. Ovo je još jedna pobjeda koja potvrđuje naše želje da se plasiramo u Super ligu Kosova", kazala je Sadiku.
Trener Clicka, Fikret Sadiku, kaže da je sveukupan dojam o zalaganju njegovih izabranica bio zadovoljavajući.
"Nakon kratke zimske pauze, krenuli smo pobjedom i zadovolnji smo zbog toga. Utakmica je protekla u najboljem redu. Za nas je najvažnije da smo ostvarili cilj i pobjedili", dodao je Sadiku.
U narednom, 11. kolu, rukometašice Click-a igraju u Obiliću protiv KHF Verona.