ISKREN ODGOVOR

Kylian Mbappe je jučer dobio nevjerovatnu ponudu iz Saudijske Arabije koja je izazvala brojne reakcije na internetu.

PSG je pristao na ponudu Al-Hilala u iznosu od 300 miliona eura za francuskog napadača, što bi predstavljao novi svjetski rekord, a saudijski klub je kapitenu Francuske ponudio također rekordan iznos - čak 700 miliona eura za godinu dana.
Sa Mbappeom se najprije našalio Giannis Antetokounmpo koji je poručio da liči na francuskog asa, te je pozvao Al-Hilal da dovede njega ako Mbappe odbije, a nedugo nakon toga se oglasio i LeBron James.

Baš kao i Giannis, i LeBron je poručio kako bi rado otišao u Saudijsku Arabiju kada bi dobio toliki novac.

LeBron je na Twitteru postavio gif sprinta Forresta Gumpa i komentar: "Ovo sam ja na putu za Saudijsku Arabiju nakon što oni nazovu moje agente i ponude mi taj jednogodišnji ugovor!", a taj tvit je do sada pogledalo skoro 10 miliona ljudi.

LeBronova reakcija ne treba čuditi kada se zna da jedan od najboljih košarkaša u historiji tokom 20 godina igranja u NBA ligi nije zaradio ni približno novca kao što bi Mbappe za samo godinu u Al-Hilalu.

Mbappe bi za godinu dana u Arabiji zaradio 700 miliona eura, što je 776 miliona dolara, dok je LeBron za 20 godina u NBA ligi zaradio 531 milion dolara.