U četvrtak navečer ekipa Dinama je u Minsku održala komemoraciju za 36 hokejaša Lokomotiva koji su poginuli putujući na utakmicu protiv njih. Bio je to jedan od najtužnijih događaja u historiji sporta.

U četvrtak navečer trebala je biti održana utakmica 1. kola KHL-a između Dinama iz Minska i Lokomotiva, no članovi gostujuće ekipe na nju, nažalost, nisu nikada stigli zbog stravične avionske nesreće u kojoj je u srijedu poginula gotovo cijela ekipa iz Jaroslavlja.

Domaćini, koji su još ranije rasprodali svoju dvoranu, odlučili su održati hokejsku komemoraciju za poginule kolege. Na led su postavili slike preminulih hokejaša, a svaki je igrač Dinama zabio autogol u čast svakog od njih te postavio cvijeće ispred gola.



Predsjednik KHL lige Aleksander Medvedev u četvrtak je izjavio kako bi svaki klub koji participira u KHL ligi trebao dobrovoljno ustupiti Lokomotivu do trojicu svojih igrača. Time bi Lokomotiv dobio između 40 do 45 igrača među kojima bi mogao sastaviti ekipu.

"Razgovarao sam s predstavnicima 18 klubova iz KHL lige. Svi su poduprijeli ovaj prijedlog. Lokomotiv bi uz 'posuđene'' igrače trebao promovirati i petoricu hokejaša iz svoje mlade ekipe", objasnio je Medvedev.

KHL odgodio kompletno prvo kolo

Vodstvo Kontinentalne hokejaške lige (KHL) u Moskvi odlučilo je odgoditi kompletno otvarajuće kolo sezone 2011./12. koje se trebalo igrati do kraja vikenda.

Čim se pročulo o stravičnoj nesreći, najstrašnijoj u novijoj sportskoj historiji, prekinuta je, u prvoj trećini, otvarajuća utakmica sezone koju su igrali Salavat Julajev iz Ufe i Atlant iz Moskve.

O odgodi cjelokupnoga prvog kola složili su se predsjednik Klupskog vijeća KHL-a Vjačeslav Fetisov, predsjednik KHL-a Aleksandr Medvjedjev i predsjednik Udruženja hokejaša u KHL-u Andrej Kovalenko.