Švedski parlament će tokom 2011. godine donijeti odluku čiji lik će se naći na novčanici od 200 kruna, a jedan od kandidata koji se spominje u tamošnjim medijima je i fudbalski reprezentativac Zlatan Ibrahimović.

“Zlatan je na našoj listi kandidata jer je među našim najboljim fudbalerima svih vremena”, rekao je Andres Slat iz jedne od švedskih kladionica, koja ipak ne smatra da je Ibrahimović najveći kandidat.

Na ponuđenoj listi sa kvotom od 3,75 vodi autorka “Pipi Duge Čarape” Astrid Lindgren, čije su knjige prodate širom svijeta u 145 miliona primjeraka.

Nekadašnja glumica Marareta Kruk je na drugom mjestu sa 4,4, a iza još nekoliko kandidata, među kojima su slavna muzička grupa Abba (kvota deset) i teniska legenda Bjorn Borg (50), našao se i Ibrahimović. Ko sada na njega uloži novac, a pogodi da će se Zlatanov lik naći na novčanici od 200 kruna, dobiće 75 veći iznos.
 
“Naravno da bi bila senzacija da se on zaista nađe na toj novčanici, jer je to ipak fudbaler, i pritom spada među žive osobe a one rijetko kada dobiju ‘svoju’ novčanicu. Ipak, ko zna šta će sve biti. Možda on svojim zaslugama na terenu zaslužiti da za recimo 60 godina bude na novčanici od 2.000 kruna”, dodao je Slat.