Protekla godina je bila veoma uzbudljiva i ispunjena brojnim gadgetsima. Dobili smo odlične telefone, kvalitetne tablete, nove ideje su rađale nove uređaje, ali sve to pada u vodu kada se pogledaju najave za 2012. godinu.


Prvenstveno to će biti prva godina bez Stevea Jobsa na čelu “Appla”, tako da svi željno iščekuju šta će se dogoditi sa novim “Iphonom” i “Ipadom”.

Takođe, gaming konzole će doživeti neki novi vid revolucije. Pet godina nakon što je Nintendo predstavio Wii, dolazi nam unapređeni model Wii U, za koji se takođe očekuje veliki uspjeh.

I ostale kompanije spremaju brojna iznenađenja. Tako, na primer, Samsung već ima spreman koncept novog “galaxy S3“.
 
Tvrde da će biti brži i sigurniji od prethodnika. Ni kompanija Asus ne zaostaje sa inovacijama, pa će se tako predstaviti sa prvim tablet računarom koji radi na procesoru sa četiri jezgra, što znači bolju grafiku i duže trajanje baterije.

Kompanija LG će 10. januara na CES sajmu u Las Vegasu prikazati najveći OLED TV dijagonale od čak 55 inča (139,7 cm).
 
Ekran ima kontrast 100.000:1, debljina mu je samo pet milimetara, a prema saopštenju LG-a, proizveden je korištenjem Oxide TFT tehnologije.
 
OLED ekrane smo često najavljivali kao ekrane budućnosti, ali do sada su bili ograničeni na male veličine s visokim cenama, mada je LG već najavljivao kako će uskoro početi da proizvodi velike dijagonale.
 
Uglavnom, LG je obećanje održao što se tiče veličine, dok ćemo informaciju o cijeni čekati sa zebnjom.
 
Pored toga, na softverskom planu će doći do promjena. Novi Windows 8 će postati dostupan, kao i nedavno predstavljeni Ice Cream Sandwich, odnosno Android 4.0.
 
U svakom slučaju, očekuje nas uzbudljiva godina, a vi pogledajte deset najzanimljivijih gedžeta koji stižu u 2012. godini.

{gallery}galerije/gadgets{/gallery}

Izvor: Blic.rs