Preko ovog mobitela ne možete pristupiti internetu, ne možete igrati igrice, niti se fotografisati. Ne možete čak poslati ni SMS jer ovo je najjednostavniji mobitel na svijetu koji služi samo da pozovete nekoga ili da neko pozove vas.

Holandska marketinška agencija osmislila je najjednostavniji telefon na svijetu nazvan John's Phone. Mobitel je prvenstveno namijenjen starijim ljudima, djeci, ali i svima onima koji nisu zaljubljenici u modernu tehnologiju i u mobitele koji sve više nalikuju računarima.

Mobitel, koji je već dobio nadimak anti-iPhone karakterističan je po velikim tipkama, a njegova dobra strana je to što ima bateriju koja može izdržati i do tri sedmice.

Naravno, telefon nema displej, pa tako brojeve prijatelja, kolega, poznanika, rodbine… ne možete unositi u telefon… No, ne brinite na stražnju stranu mobitela možete zakačiti blok, a olovku ćete svakako dobiti kada kupite John's Phone.

Ipak, za one koji su stalno u žurbi omogućeno je memorisanje deset brojeva i korištenje opcije brzi pozivi.

"Željeli smo načiniti zaista jednostavan, ali koristan mobitel", kazao je dizajner Diedriekje Bok za Daily Mail.

Inače, uređaj je težak svega 95 grama, ima bateriju koja može izdržati tri sedmice, te jednu vrstu zvona uz mogućnost podešavanja glasnoće.

Najjednostavniji mobitel na svijetu košta blizu 80 eura, a moguće ga je kupiti u bijeloj, crnoj, ružičastoj i zelenoj boji.