Konstantno se trudimo pronaći i usvojiti navike koje će nas učiniti zdravijim, veselijim i zadovoljnijim osobama koje će duže živjeti. No često se nađemo ispred mnoštvao različitih informacija kojih se brzo zasitimo jer ih je teško primijeniti ili jednostavno nemamo vremena za njih.

Stoga donosimo nekoliko životnih navika koje donose zdravije i zadovoljnije tijelo te veseliji duh, prenosi index. Za njih nije potrebno odvajati dragocjeno slobodno vrijeme, ništa dodatno kupovati ni bacati, već ih samo usvojiti što je prije moguće.
 
Čokolada

Čak i ako se trudiš izbjegavati slatko, ponekad si daj izliku za konzumaciju omiljene čokoladne poslastice. Osluškuj svoje tijelo jer će te s vremena na vrijeme tražiti doze šećera. Bez grižnje savjesti povremeno si dopusti uživanje u pokojoj kockici jer osim što će goditi nepcu, dokazano je da ljubitelji čokolade imaju 20 posto manje rizika od moždanog udara od onih koji ju izbjegavaju.

Ostani duže u krevetu

Upravo zato što to sebi  rijetko možeš priuštiti, kad uhvatiš prvu priliku - ostani duže u krevetu. Nakon što se probudiš priušti sebi 15-ak minuta dodatnog izležavanja i odmaranja. Dopusti svome tijelu da se razbudi. Dodatni poticaj ti može biti i informacija koju nam otkrivaju istraživanja, a govori kako je ženama potrebno više sna nego muškarcima jer koriste više mozga.

Vitamin D

Sa sivilom i izostankom sunca nerijetko organizmu ponestane vitamina D, poznatijeg kao vitamina sunca, kojeg je potrebno nadoknaditi i na drugačiji način. Može se unositi i hranom, a najviše ga ima u ribljem ulju i mesu, mlijeku, mliječnim proizvodima, žumanjku te gljivama. Taj vitamin sprječava depresiju, poznati je zaštitnik kostiju i presudni čimbenik za aktivaciju imunološke obrane.

Neka mozak ostane mlad

Zapravo je sasvim jednostavno brinuti o tome kako očuvati mladolik mozak. Za očuvanje moždanih funkcija konzumiraj ribu, soju, piletinu i mlijeko. Super hranom za mladolik mozak smatramo jaja jer ona sadrže nutrijent kolin koji osnažuje pamćenje i štiti od demencije. Hrana koja jača mozak mora biti bogata energijom, a uključuje vlakna, ugljikohidrate, neke proteine i malo masnoća.

Jutarnja energija

Nakon ustajanja odvoji samo nekoliko minuta za jutarnje istezanje zbog kojeg će ti cijelo tijelo biti zahvalno. Umjesto kave popij zeleni čaj koji je zdraviji, razbuđuje te potiče koncentraciju, a za doručak pojedi žitarice ili svježe voće. To je način kojim ćeš obogatiti svoje tijelo energijom koja je potrebna za cjelodnevno normalno funkcioniranje i bavljenje obavezama bez stalnog osjećaja umora.