Devedesetpedogodišnja baka Anica Novaković iz Beograda je pravi medicinski fenomen. Naime, ona je jedina osoba u Srbiji, ali i Evropi koja je u toj starosnoj dobi preživjela operaciju kuka i nakon operacije uspjela ponovo prohodati, piše srbijanski 'Press online'.

Planiram da o slučaju bake Anice napišem naučni rad. Trideset godina sam u ovom poslu, ali ovako nešto nisam vidio, ni kod nas ni u svijetu. Zbog toga s pravom mogu da kažem da je baka Anica fenomen samim tim što je kada je polomila kuk uspjela da preživi, da bude operisana, da preživi operaciju i da ponovo prohoda", kazao je mikrohirurg i direktor Instituta za ortopediju i traumatologiju KCS Marko Bumbaširević, koji je operisao baku Anicu.

Anica Novaković, koju mnogi odmilja zovu 'superbaka', uspješno se oporavlja nakon operacije, kretanje joj ne predstavlja problem, a kako kaže u životu je najbitnije da čovjek bude hrabar i da ne klone duhom ni kada je u najvećoj krizi.

"Osjećam se vrlo dobro. Nećete vjerovati, ali pomoću štapa mogu da idem i sama. Ustala sam nekoliko dana poslije operacije. Ja sam rođeni borac i kada sam prije mjesec dana ispred naše kuće u Arilju pala i polomila kuk, riješila sam da se ne predam", kazala je superbaka za Press online dodajući da ne postoji specijalni recept za sretan i uspješan život, ali je važno ići dalje i radovati se svakom novom danu, te nikad ne gubiti optimizam.