Najava novog albuma

Mi', najavljuje novo vrijeme, vrijeme u kojem više nego ikad trebamo biti “Mi”, izjavio je Dino.

U crnogorskom kompleksu Porto Montenegro Dino Merlin je premijerno predstavio videospot za pjesmu „Mi“. Ovo je prvi singl sa predstojećeg, dvanaestog po redu albuma ovog kantautora.
Videospot u čijoj su realizaciji učestvovali umjetnici iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Makedonije predvođeni rediteljicom umjetničkog imena KUKLA, sniman je u Porto Montenegru.
Pjesma je puna života, optimizma, nade i vjere u bolje sutra.
- Mi', najavljuje novo vrijeme, vrijeme u kojem više nego ikad trebamo biti “Mi”, jer samo tako možemo prevladati nedaće koje život postavlja pred nas - kaže Dino Merlin. 
Promocijom spota i pjesme Dino Merlin i Porto Montenegro su započeli višegodišnju kreativnu partnersku saradnju.
- I jedni i drugi želimo stvarati djela koja ostaju, promovirati i stvarati nove vrijednosti o kojima slično razmišljamo, tako da kada govorim o saradnji sa Porto Montenegrom, bez zadrške mogu reći ‘Mi’ - zaključuje Dino Merlin.
Muziku za tekst Dine Merlina zajednički potpisuju Dino Merlin i Mahir Beathouse, dok su aranžman radili Ozan Bayraşa i Adis Sirbubalo. Na video spotu, uz već pomenutu rediteljicu, sudjelovala je snimateljska ekipa na čelu sa direktorom fotografije Lazarom Bogdanovićem iz Beograda, kao i plesna grupa predvođena koreografkinjom Helenom Janjušević iz Zagreba, a sve u produkciji Magaze iz Sarajeva i Porto Montenegra.