U subotu 21. juna 2014. godine u njemačkom gradu Guterslohu održana je velika međunarodna priredba koja se organizuje po 39. put za redom.

Manifestaciju je otvorila gospođa Marija Unger, gradonačelnica grada Gutersloha. Ovom prilikom je istakla značaj međusobnog druženja i doprinos stranaca razvoju grada, na čemu se srdačno zahvalila.
Tokom ove priredbe kulturna udruženja koja egzistiraju u ovom gradu prezentuju sebe i svoje osobenosti kroz različite forme i vidove stvaralaštva. Prikazane su različite muzičke i folklorne grupe iz mnogo zemalja.
Na više od 40 štandova udruženja se mogla probati kuhinja i nacionalna jela predstavljenih zemalja.
Predstavnici zavičajnog udruženja Dijaspora Bošnjaka Kosova - Njemačka e.V. oganizovali su svoj štand na kome su se prezentirali i prestavili zemlju iz koje dolaze.
Uz državnu zastavu Republike Kosovo tu je bila i istinska zastava Bošnjaka sa ljiljanima, pa je štand izgledao još ljepše i živopisnije. Inače, štand UDBK bio je veoma posjećen.
Najviše je tu bilo posjetilaca iz ex.Jugoslavije, među kojima su prednjačili Slovenci i Srbi, a posjetili su nas i Nigerijci pred utakmicu u Brazilu, koja se to veče odigravala.