Saznajte u čemu se radi

Ovo nije baš onako kako izgleda na prvi pogled. Momak je na sahrani svog najbolje prijatelja nosio haljinu i to veoma ružnu haljinu moglo bi se reći.

Razlog zbog kojeg nosi ovu haljinu je veoma emotivan. Naime, kada je britanski vojnik Kevin Elliot trebao poći u rat u Avganistan, kroz šalu je sklopio dogovor sa svojim prijateljem Barry Delaney. Prije nego je otišao za Avganistan rekao mu je da ako pogine tamo da na njegovu sahranu obuče najružniju haljinu koju može naći. Barry je pristao na tu crnu i u tom trenutku smiješnu šalu.
Dok je bio u Avganistanu, ostali su u kontaktu, skoro svakodnevno se čuli. Njihovo prijateljstvo je bilo sve jače iako se nisu viđali često. Nažaolst, 3 godine nakon odlaska za Avganistan, Barry je morao ispuniti obećanje dato svom prijatelju, Kevin je poginuo.
Kada je došlo vrijeme sahrane Barry je znao šta je morao učiniti. Natočio je omiljeno piće prijatelja, nazdravio za dušu prijatelja i obukao najružniju haljinu koju je mogao pronaći. Iako se možda činilo da sa tom haljinom ne pripada sahrani, priča iza svega govori da se baš upravo takav uklapa u sahranu. Svi prisutni znali su za dato obećanje prijatelju i svi su bili pogođeni ovom gestom istinskog prijateljstva.
Kako dirljivi trenuci. Na kraju ne možemo a da se ne divimo predanosti prijatelja da ispuni obećano.