Žrtva teško povređena

M. M. (72) teško je povrijeđen nakon što ga je sin istih inicijala (54) polio benzinom i zapalio u porodičnoj kući u Radošinu kod Svilajnca u Srbiji.

Nesretni otac zadobio je teške povrede i zbrinut je u Centru za opekotine Opće bolnice u Ćupriji, dok je njegov sin, biznismen koji drži servis za kamione i traktore, poslije brutalnog čina uhapšen u Jagodini, i određen mu je pritvor do 30 dana.

Jezivo porodično nasilje odigralo se 21. novembra za vrijeme ručka povodom slave.

Izvor iz istrage kaže da je biznismen koji živi i radi u Jagodini, došao do očeve kuće u Radošinu i iz flaše počeo da posipa benzin po podu i namještaju.

- Kad je otac pokušao da ga izgura napolje, sin je i njega poprskao benzinom i zatim upaljačem zapalio prostoriju. Vatra je zahvatila i njegovog oca, koji je zadobio teške povrede. Odmah je pozvana policija, a starac je sa teškim povredama završio na Odeljenju plastične hirurgije u Ćupriji – kazao je izvor.

Jedan mještanin ispričao je da je otac godinama radio u inozemstvu te sinu u Jagodini napravio servis za kamione i traktore i kupio mu stan. Međutim, oni nisu bili u dobrim odnosima, naročito u posljednju godinu.