U jednom trenutku lift se pokvario i zaglavio

Ministar spoljnih poslova Enver Hoxhaj doživio je neprijatnost prilikom posjete Beogradu, prije 6 dana, kada se zaglavio u liftu, a čitavu stvar "izvadio" je srpski šef diplomatije koji mu je poručio da ne brine jer niko nije pokušao atentat na njega...

Tokom konferencije ministara zemalja Zapadnog Balkana u Beogradu, gdje je po prvi put prisustvovao aktuelni ministar spoljnih poslova Kosova dogodio se incident kada se zaglavio lift u kojem je bio Enver Hoxhaj. Da stvar bude još interesantnija ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je svom gostu iz Prištine da ne brine i da “Srbija nije pokušala atentat na njega“.

U hotelu “Metropol” gdje se održavala konferencija ministar spoljnih poslova uputio se na sastanak sa šefom srpske diplomatije i ušao u lift. Međutim on se baš u tom trenutku pokvario i zaglavio, a Enver Hoxhaj se uplašio. Čitavu stvar “izvadio je Ivica Dačić, koji se izvinio, rekavši mu da “niko nije pokušao atentat”!

- Dogodio se mali incident, ako uopšte možemo tako da ga nazovemo, jednostavno zaglavio se lift, dok je u njemu bio Hoxhaj, kojem po izrazu lica nije bilo prijatno zbog te situacije – kaže dobro obavješteni sagovornik beogradskog lista "Telegraf".

- Ušli smo u lift više lica nego što je dozvoljeno i bio je u zastoju nekoliko minuta. To je sve, zapravo nije to ništa – rekao je Kshemaj.

Incident se završio u šaljivom tonu, jer je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sa osmjehom na licu, pokušao da “izvadi stvar”, riječima: “Niko nije pokušao atentat na Hoxhaja“.