Širom otvorena vrata za turiste

Srpski mediji, pozivajući se na ponude srpskih turističkih agencija su pisali da Albanija, nekada jedna od najizoliranijih država Evrope, posljednjih godina je širom otvorila vrata za turiste.

Prema njihovim riječima građani Srbije se iz ove zemlje vraćaju prijatno iznenađeni.

U prezentaciji ponude portala superodmor.rs., citirane u srpskim medijima, pozivaju se građani Srbije se iskoriste ponudu kroz koju turisti mogu imati priliku da dožive tzv. "Skenderbeg turu", prenosi portal "Telegrafi".

Prema ponudi srpske agencije, uključuje se odlazak do luke Drač, mjesta koje prema srpskim medijima je bilo važno mjesto za sakupljanje i transport srpske vojske u Prvom svjetskom ratu.

"Skenderbeg tura" traje četiri dana. Na putovanju kroz Albaniju možete prenoćiti i u Ohridu. Ponuda uključuje dva noćenja u Draču i obilazak ovog historijskog mjesta", stoji u ponudi koja također pruža detalje o cijeni i drugim detaljima.

U opisu također se navodi da je Drač najveća luka u Albaniji, u zapadnom dijelu jadranske obale Albanije, 39 kilometara udaljen od Tirane.

Dalje prema pisanju srpskih medija, ovaj grad se smatra kao jedan od najstarijih gradova u Evropi i uz puno problematične historije.

U kratkoj prezentaciji, predstavljene su i slike Albanije.

Kratak opis - Albanija

Republika Albanija je država u jugoistočnoj Evropi. Graniči se sa Crnom Gorom na sjeveru, Srbijom na sjeveroistoku, Makedonijom na istoku, i Grčkom na jugu. Izlazi na Jadransko more na zapadu i na Jonsko more na jugozapadu.
 
Albanija se sastoji mahom od brdovitog i planinskog terena. Najviša planina, Korab u oblasti Dibra, visoka je 2.753 m. Albanija ima blagu, uglavnom vlažnu klimu.
 
Prestolnica je Tirana, sa 520.000 stanovnika. Hodajući Tiranom možete da primjetite visoke planine koje opasuju grad i puno lijepih, novih zgrada raznih visina i oblika koje su smještene u kotlini.