Osumnjičeni odmah uhapšen

Urolog Safet Skenderi (45), porijeklom iz sela Jablanice kod Prizrena, ubijen je sinoć u Novom Pazaru s osam hitaca, a napadač Novopazarac O. H. (56) se predao policiji i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati zbog teškog ubistva i nelegalnog posjedovanja oružja.

Stanari zgrade navode da su čuli nekoliko hitaca i kao ubijenog prepoznali ljekara specijalistu novopazarske bolnice. Na hirurškom odjeljenju "Beti" je potvrđena smrt kolege S.S. "koji je u bolnicu dovežen bez znakova života".
Nezvanični izvori navode da je na S.S. pucao "čovjek star oko 80 godina", od kojeg je S.S. kupio stan, "a večeras došao da se raspita kada će se prethodni vlasnik iz njega iseliti".
Prema riječima direktora Opšte bolnice dr Mirsada Đerleka, motiv ubistva  nije na relaciji doktor-pacijent, već da su u pitanju privatni problemi.
“Naš kolega primljen je na hiruško odjeljenje bez znakova života. Kolektiv, a i cio region je ubistvom ovog specijaliste na velikom gubitku. Dr Skenderi bio je veliki stručnjak, dobar čovjek, otac i veliki drug”, rekao je Đerlek.
Prema nezvaničnim informacijama, motiv ubistva bio je spor oko stana u zgradi Simpo u Lugu.
Stanari zgrade navode da su čuli nekoliko hitaca i kao ubijenog prepoznali ljekara specijalistu novopazarske bolnice.
Ljekar je na javnoj prodaji kupio stan koji je bio u vlasništvu muškarca koji je pucao na njega.
On je došao sa suprugom da vidi stan, ali je napadač ispalio osam hitaca na njega, a potom se predao policiji.