Teška sudbina Šaćire Hurić

Mislio sam da sam već na sve otvrdnuo, nakon što sam dosta mlad ostao bez roditelja, bez četiri brata, tri sestre, jedinog amidže, njegova dva sina i kćerke, tri tetke i da ne nabrajam dalje, ali kad sam gledao ovaj video suze su mi tekle u potocima.

Kako će se bošnjački političari susresti s ovom dobrom ženom na sudnjem danu, pitam se! Na žalost, ovakvih je mnogo. Ovaj video, kojeg je uradio vrijedni, Refki Alija, poslala mi je Edina Sejdiu s vapajem u pomoć, da se narodu omogući barem dostojna dženaza. Ona piše da joj je nedavno u komšiluku preselila na ahiret Bošnjakinja iz Sarajeva, koja je godinama ganjala papire da se kako vrati u Bosnu i strahovala da neće biti barem ukopana u Bosni.
Zar su zaista tolike kukavice i sebičnjaci da se samo o sebi brinu, iako imaju budžet i emanet da se brinu o Bošnjacima ma gdje oni živjeli. Ako se već boje Dodika i Vučića, pa ne smiju postaviti pitanje priznavanja Republike Kosovo, zar ne smiju tražiti makar ljudski tretman, ukidanje viza i mogućnost putovanja Bošnjacima sa Kosova?
Srbi i Hrvati u BiH imaju specijalne odnose sa matičnim državama, imaju dvojna državljanstva i pravo učešća na izborima, što je presedan, a hudi Bošnjaci s Kosova su obespravljeni kao Rohinje u Burmi. Samo ih još onako masovno ne ubijaju. Bože pomozi ovom napaćenom narodu!
Pogledajte video o teškoj sudbini Šaćire Hurić:

Muhamed Mahmutović