U naselju

Jučer popodne u naselju Sunačni brijeg u Prištini je preminuo 40-godišnji Arlind Bosnjaku. Portal "Lajmi.net" unutar policije Kosova je saznaod a se radi o samoubistvu.

U međuvremenu, portparol regionalne policije u Prištini, Florije Ahmeti, u izjavi za lajmi.net, potvrdila je slučaj, rekavši "jučer oko 17:00 časova policija je dobila informacije o sumnjivoj smrti u naselju 'Sunčani brijeg', osobe sa inicijalima A.B., 40 godina".

Ahmetijeva je rekla da za sada policija ne može govoriti o uzrocima smrti, jer je tijelo preminulog poslato na obdukciju. Saznaje se da je Boshnjaku aktivista Pokreta "Samoopredjeljenja".

On je to pominjao i u svom opisu radnog mesta, objavljenom na Facebooku. "Works at Lëvizja VETËVENDOSJE!", stoji u Facebook profilu Boshnjakua na Facebooku. Na ovom profilu, izgleda da je on najavio kraj života. Dva dana prije nego što je počinio čin samoubistva, Boshnjaku je postavio post na Facebook-u, gdje je spomenuo samoubistvo.

Inače, ovo nije prvi slučaj da jedan aktivista Pokreta "Samoopredjeljenje" izvrši samoubistvo. Juna prošle godine, 28-godišnji Arbnor Dehari je okončao svoj život bacivši se sa jedne zgrade u naselju Emshir u Prištini.