Portparol Ukrajine ga upozorio da ne bude neprofesionalan

Novinari koji prate reprezentaciju Kosova dobili su priliku da postave pitanje legendarnom napadaču koji je sada selektor Ukrajine

Fudbalska reprezentacija Ukrajine predvođena legendarnim napadačem Andrijem Ševčenkom na dobrom je putu da obezbjedi baraž za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Ukrajinci su pobjedili Kosovo u Skadru sa 2:0, na izuzetno teškom terenu u lošim vremenskim uslovima jer je kiša lila kao iz kabla. Prvi pogodak u mrežu Kosova smjestio je upravo igrač te reprezentacije - Leart Pakuarada, koji je postigao autogol, dok je pobjedu potvrdio Andrij Jarmolenko golom u 87. minutu.

Poslije meča selektor Ukrajine Andrij Ševčenko ozbiljno je nahvalio reprezentaciju Kosova. Prije nego što je dobio pitanja novinara imao je ozbiljan hvalospjev na njihov račun.

- Bila je najteža utakmica za nas. Želim prije svega da pohvalim tim Kosova zbog njihove želje, borbe, zbog njihove kompaktnosti. Kao što je rekao Sergej Sidorčuk, da je ovo najjača ekipa koja trenutno zauzima posljednje mjesto u grupama kvalifikacija. Oni su sjajni - pohvalio je Ševčenko reprezentativce Kosova prije nego što su novinari dobili priliku da postavljaju pitanja.

A onda je došao red na pitanje novinara...

Prvo pitanje novinara sa Kosova bilo je ''da li mogu da se slikam s vama poslije konferencije''? To je izazvalo smijeh Ševčenka, ali i oštru reakciju ukrajinskog portparola.

- Naravno da možete, mnogo slika - uz osmjeh je rekao Ševčenko, prije nego što je uletio portparol Ukrajine.

- Molim vas da budete profesionalni i ozbiljni - poručio je čovjek zadužen za odnose sa medijima u ukrajinskoj reprezentaciji.

Tada je viđena komična scena jer je Ševčenko u trenutku promjenio izraz lica od nasmijanog u smrtno ozbiljan, pa je čak i ispod stola udario portparola, kao da je htio da mu poruči da ne ljuti domaćine.

- On je veoma ozbiljna osoba. On je portparol, zato je ovde. Nije to zbog vašeg pitanja, on je previše ozbiljan. To je njegov posao - pravdao se Ševčenko zbog oštre intervencije svog portparola.

Nakon toga Ševčenko je dobio pitanje da kaže svoje mišljenje o Kosovu i tome kakva je razlika u odnosu na ono vrijeme kada je Ukrajina igrala prvi meč protiv ove reprezentacije.

- Mislim da Kosovo napreduje sve vrijeme. Rezultati nisu uvijek slika igre koju Kosovo igra, gledao sam mnogo utakmica gdje je Kosovo zaslužilo bar remi, ako ne i pobjedu. To je mlad tim i treba im da više igraju zajedno kako bi napredovali.

- Za nas je bilo teško da igramo protiv Kosova, brane se odlično, takođe je bilo veoma loše vrijeme i sve što smo pokušali bilo je teško da uradimo jer je teren bio u lošem stanju. Karakter Kosova je takav, sjajan je to duh, zaslužuju da se bore i da uvijek budu u igri - ozbiljno je ishvalio reprezentativce Kosova.

Pogledajte čitavu konferenciju, a najzanimljiviji dio, kada kosovski novinar postavi pitanje je na 6.30: