Sport ne poznaje granice

- Najbolje je što svi razumijemo fudbalski jezik, koji je univerzalan. Jednog dana, kad se stvari budu slegle, igrao bih za Kosovo, zašto da ne - pričao je devetnaestogodišnji Aleksandar Šošić za list "Zëri" dok mu se, kako je novinar ovog lista zabilježio, otac nervirao što daje intervju prištinskom listu...

Veoma zanimljiva priča stiže iz Gnjilana. Dnevnik “Zëri” pronašao je Srbina koji bi jednog dana obukao dres reprezentacije Kosova.

Riječ je o devetnaestogodišnjem Aleksandru Šošiću, stanovniku Kosova, koji trenutno igra za tim Drite iz Gnjilana i spreman je da se aktivira u Superligi Kosova.

- Imao sam nekoliko ponuda iz Srbije, ali ja sam s Kosova i nije mi se napuštala porodica. Odlično sam prihvaćen u novom klubu, iako na početku nisam znao jezik. Ipak, neki saigrači su znali srpski, pa su me malo naučili albanskih riječi, tako da danas komuniciramo.

- Najbolje je što svi razumijemo fudbalski jezik, koji je univerzalan. Jednog dana, kad se stvari budu slegle, igrao bih za Kosovo, zašto da ne – pričao je Šošić za Zëri dok mu se, kako je novinar ovog lista zabilježio, otac nervirao što daje intervju prištinskom listu.

Klub u srcu - Partizan

Kao što se zna, Partizan iz Beograda je u srcima mnogih ljudi sa Balkana. Srpski gigant je zauzeo mjesto i u srcu Aleksandra Šošića.

"Ne poznajem fudbalere sa Kosova, alis am mnogo čuo o Fadilu Vokrriju, koji je igrao za Partizan, a ja sam navijač ove ekipe. I za Xhevata Prekazija sam također mnogo slušao. Vidi se da poznaje dobro albanske fudbalere koji igraju u drugim zemljama, kao Xherdan Shaqiri, Granit Xhaka, Valon Behrami i dr.", rekao je Šošić koji je bio dio tima mladih naraštaja Dinama iz Vranja i Crvene Zvezde.