Danas postoje aplikacije gotovo za sve, pa ni fitnes nije izuzetak. Korisnicima "pametnih" uređaja su dostupne brojne aplikacije koje im pomažu da planiraju i prate svoje vježbanje. Svi su vjerovatno dosad čuli za Nike+ i Runkeeper, a postoje i neke jednako dobre alternative.

Zombies, Run!
Zombies, Run! je aplikacija idealna za one koji žele doći u formu. Aplikacija "priča" priču u kojoj je korisnik glavna zvijezda, trkač u postapokalitičnoj Engleskoj punoj zombija. Aplikacija se povezuje s muzikom na uređaju i pušta je između dijelova priče. Igra ima 160 misija koje će vas motivisati da vježbate. Cilj igre je bježanje od zombija i spašavanje drugih ljudi. Osim toga, ona prati vježbanje i bilježi podatke, procjenjuje potrošnju kalorija i slično. Postoji i aplikacija za osmosedmični trening, Zombies 5K, koja će vas dobro pripremiti za aplikaciju Zombie, run! Cijena aplikacije Zombie 5k je 1,99 dolara za iOS i Android, dok aplikacija Zombie, Run! košta 3,99 dolara također za iOS i Android.
StrongLifts
Ako ste razmišljali dizanju tegova, onda je aplikacija StrongLift za vas. Sjajna je za početnike, a korisniku nudi informacije o težini koju treba podizati, kao i o pravom trenutku za odmor. U terentanu je potrebnno ići tri puta sedmično. Aplikacija nudi i uputstva o tehnici podizanja tegova, o opremi i načinu izbjegavanja povreda. Potpuno je besplatna za iOS i Android.
Superhero Workout
Superhero Workout je također aplikacija koja nudi interesantnu priču. 
Korisnik se poput superheroja bori protiv zombija, a snagu dobija stvarnim treniranjem. 
Igra ima 20 misija, a košta 2,99 dolara za uređaje sa operativnim sistemima iOS i Android.
Fitocracy
Aplikacija Fitocracy bilježi sve vrste treninga, ona je zapravo aplikacija za fitnes, igrica i društvena mreža u jednom. Svakom vježbom skupljate poene, a što je vježba teža, to skupite više poena. Rezultati se mogu podijeliti s drugim korisnicima, koji ona mogu ostaviti komentar ili neki savjet. Moguće je povezivanje i s osobnim trenerima koji mogu pratiti vaš rad.
Aplikacija Fitocracy je besplatna za iOS i Android.
Seven
Aplikacija Seven donosi izazov, a to je neprekidno svakodnevno sedmominutno vježbanje tokom sedam mjeseci. Ako propustite tri treninga, vaš napredak se vrati na nulu. Postoje brojne vježbe, koje se "otključavaju" kako napredujete. Korisnici mogu napraviti i podsjetnike za vježbanje. Aplikaciju je moguće potpuno besplatno preuzeti za iOS i Android.
Pocket Yoga
Korisnicima je dostupan veliki broj pristojnih aplikacija za jogu, ali je Pocket Yoga jedna od najboljih. Ona nudi glasovne i vizuelne instrukcije o prakticiranju joge. Postoji 27 načina vježbi, nekoliko nivoa težine i trajanja. Aplikaciju su dizajnirali instruktori joge. Aplikacija ukljuluje i muziku, a košta 2,99 dolara za iOS i Android.