Rat na polju mobilnih telefona nastavit će se i u narednom periodu. Kako je kompanija Apple najavila već skori izlazak iPhonea 6, tako ni iz kompanije Samsung nisu sjedili skrštenih ruku. Već najavljuju izlazak Samsung Galaxy Alpha telefona koji će imati veliki ekran, napredni hardver i metalno kućište. Navodno će se Samsungov telefon pojaviti prije Appleovog.

Podsjećamo, Apple je najavio izlazak dugo očekivanog telefona sa velikim ekranom čija bi dijagonala trebala iznositi 4,7 inča. Od novih modela iz američkog giganta očekuje da obore sve rekorde potražnje.
Samsung najavljuje predstavljanje novog modela već naredni mjesec.
Inače, informacije o Samsungovom Galaxy top modelu s metalnim kućištem pojavile su se još krajem prošle godine – tada se pisalo kako ova kompanija priprema potpuno novu seriju telefona Galaxy F koja će biti još bolja od top modela Galaxy S serije i čiji će modeli imati metalno kućište. Nakon toga mrežom su kružile informacije kako će, pored Galaxyja S5, Samsung predstaviti i Galaxy S5 Prime s metalnim kućištem i još boljim opcijama, no na kraju se te informacije nisu pokazale tačnima.