Pronađen identitet ubice

Policija u Ofenbahu uspjela je da identifikuje, ali ne i da uhvati, osumnjičenog za svirepo ubistvo oca dvoje male djece Prijepoljca Nevzada Gojaka (37), iz Frankfurta, 5. aprila ove godine. Potjernica zbog toga zločina raspisana je za Albancem s Kosova Pajazitom Hasanijem (39), zvanim Xhiti.

Kao smo već izvjestili o tome, ubistvo se dogodilo na stepenicima u Šlos Štrase, u strogom centru Ofenbaha, kod Frankfurta.

O detaljima koji su prethodili svađi, tuči, a potom i kasapljenju nožem, policija još nije objavila više detalja, ali su frankfurtske "Vesti" iz nezvaničnih i pouzdanih izvora, saznale šta se događalo tog kobnog 5. aprila u ranu zoru.

Prema tim izvorima, Nevzad Gojak, koga su bliski prijatelji zvali Neki, sa društvom je sjedeo u jednoj od mnogobrojnih kafana i diskoteka u tom dijelu Ofenbaha. Iz zvučnika je dopirala muzika sa prostora Ex-Yuge, a jedna od djevojaka koja je sa njim bila u društvu, ponesena pjesmom koja je pogodila u živac, namjerno je bacila čašu koja se razbila pored susjednog stola za kojim je sjedela grupa Albanaca rodom sa Kosova.

Djevojka je tada otišla do Albanaca i izvinila se zbog incidenta. Izvinjenje je, kako se činilo u prvi mah, bilo prihvaćeno. Međutim, tokom večeri razmjenjene su optužbe i dobacivanja i dva društva za susjednim stolovima, a prepirka je uskoro prerasla u tuču koja se nastavila na ulici.

Svjedoci su kasnije ispričali da su vidjeli čoveka, a sada se zna da je to bio Pajazit Hasani, kako udara Nevzada Gojaka po licu i tijelu, a ni to mu nije bilo dovoljno, pa je potegao nož i nekoliko puta zario sečivo u grudi i stomak žrtve koja se okrvavljena srušila na stepenice na kojim se okršaj odigrao. Ubica se potom dao u bjeg.

Brojni svjedoci pozvali su Hitnu pomoć i policiju, ali za Nevzada Gojaka bilo je kasno jer je preminuo već na licu mjesta. Policija je za osumnjičenim raspisala nagradu i oni koji pomognu njegovom privođenju pravdi mogu da računaju na nagradu od 5.000 eura.
 
Hljeb zarađivao na građevini

Kako su frankfurtske "Vesti" saznale, pokojni Nevzad Gojak bio je miran čovjek i radnik i nije nikada bio u sukobu sa zakonom. Hljeb je u Frankfurtu, gdje je stigao krajem 90-ih godina iz rodnog Prijepolja, zarađivao kao građevinski radnik, a iza sebe je osim dvoje male djece ostavio i suprugu.

Bjekstvo mercedesom

Policija je sapštila da je osumnjičeni Pajazit Hasani možda u bjegu svojim vozilom marke mercedes CLS crne boje i tablicama Ofenbaha. Oni koji su u prilici da pomognu istrazi mogu da se jave na telefon (++49) 069 80 98 1234.