Bizarno

Ljudmila Steblitskaja je ispričala da ne zna tačno šta se desilo jer zna samo da je u petak zaspala u bolnici, a da se u ponedjeljak probudila u mrtvačnici.

Ljudmila Steblitskaja (61) iz Rusije se dva puta vratila iz mrtvih, a posljednji put je preživela tri dana u mrtvačnici. Svojim vraćanjem iz Hada prestrašila je ljekare i svoju porodicu nakon što se probudila u novembru pretprošle godine i ponovo u oktobru prošle.

Sve je počelo nakon što se Ljudmila nije osjećala dobro pa su morali da je odvedu u bolnicu, gdje su je ljekari zadržali na liječenju. Njena kćer Anastasija je svako malo zvala doktore da ih pita kako joj je majka, a nakon tri dana su joj rekli da je preminula.

Anastasija je tužnu vijest o majčinoj smrti rekla porodici i prijateljima, a organizovala je i sahranu. Nakon tri dana došla je u bolnicu da bi potpisala dokumente da majku može da pokopa, ali su joj doktori rekli da pričeka dok ne obave obdukciju. Šokirani ljekari rekli su joj nakon obdukcije da je Ljudmila živa i da je dobro.



"Zujalo mi je u glavi i nisam znala šta da mislim. Potrčala sam u njenu bolničku sobu da je zagrlim. Pitala sam je šta se desilo", rekla je Anastasija.

Dodaje da je nakon toga morala da zove sve da ih obavesti da sahrana neće biti jer je Ljudmila živa.

Ljudmila je ispričala da ne zna tačno šta se desilo jer zna samo da je u petak zaspala u bolnici, a da se u ponedjeljak probudila u mrtvačnici.

U oktobru prošle godine doktori su je proglasili klinički mrtvom, ali su uspjeli da je ožive nakon nekoliko sati. Iz bolnice su rekli da žena inače ima problema sa srcem, ali ne znaju kako je došlo do takve pogreške da živu ženu proglase mrtvom.