Larry (60) trebao je zbog prevare u zatvor na devet godina. Odlučio je odglumiti smrt da izbjegne kaznu. 'Nestao' je u zaljevu Chesapeak dok je plovio sa svojim bratom...

Larry je vlasnik groblja Amerikanac Larry Deffenbaugh (60) iz Marylanda u zatvor će na sedam godina jer je odglumio vlastitu smrt skočivši u more u zaljevu Chesapeak. Tih sedam godina odslužit će nakon devet godina iz prijašnje presude. Presudili su mu zbog prevare. Kao vlasnik groblja prevario je 500 ljudi za pogrebne usluge.

Iako je cijelo vrijeme tvrdio na sudu da je nevin i da je pravo čudu što je živ, Larryjevu verziju priče pobila je njegova tadašnja djevojka. Svjedočila je kako je Larry svoju 'smrt' isplanirao u najsitnije detalje. Iskusni ronioc i kapetan broda Larry je nestao dok je plovio s bratom. Preplivao je zaljev gdje ga je na drugoj strani čekala djevojka. Njih dvoje otišli su Teksas gdje je Larry živio pod lažnim imenom.

Ni policija, a ni dio obitelji nisu vjerovali u njegovu smrt. Istražitelji su smatrali kako je lažnom smrću htio izbjeći zatvor zbog prevare. Takvo viđenje slučaja izložili su u emisiji 'Najtraženiji u Americi'. Ubrzo je policiju nazvao jedan gledatelj koji je tvrdio kako je Larryja vidio u Teksasu. Ta informacija pokazala se točnom, javlja MSNBC.

Uz zatvorsku kaznu sudac je odredio da Larry mora platiti 200.000 dolara troškova obalne straže, koja ga je tražila nekoliko dana.