BAJKA ILI KIČ?

Svaki par se trudi da im dan njihovog vjenčanja ostane u posebnom sjećanju, a neki su spremni, ako su u mogućnosti, potrošiti na svadbu milionske iznose.

Jedna od njih je i Madeline Burton koja se udala za svog dugogodišnjeg dečka Patricka u glamuroznoj sali hotela Savoy nedaleko od Londona.

Samo na iznajmljivanje sale potrošili su oko 50.000 funti. Ipak, ono što je najviše privuklo pažnju ljudi bila je torta.

Tortu u obliku ogromnog dvorca dizajnirala je umjetnica Sam Woodruff, a za izradu ovog spektakularnog kolača bilo joj je potrebno oko dva mjeseca.

Da bi napravila ono što se od nje očekuje - ogromnu tortu nalik dvorcu, Sam je koristila šest okruglih kolača od 20 cm koji su se nalazili u osnovi strukture, a ostatak dizajna je napravila od polistirena. Plave kupole na torti napravljene su pomoću 3D printera koje su zatim naslagane na vrh strukture. A svaki prozor je bio opremljen LED svjetlima kako bi torta sijala.

Medline je rekla da je ostala "bez riječi" kada joj je otkrivena torta na njen veliki dan. Oduševljena tortom, vjenčanicom i cijelom svadbom rekla je da je njeno vjenčanje bilo savršeno.

"Cijeli moj dan je prošao savršeno. Bilo je to veliko vjenčanje sa preko 200 zvanica. A torta je bila apsolutno prelijepa. Platili smo je 13.000 funti, ali je vrijedilo. Njen vrh sa svim bajkovitim svijetlećim detaljima bilo je nešto nevjerovatno", rekla je mlada koja je priznala da je zajedno sa umjetnicom dizajnirala tortu iz snova, što inače radi od svoje 13. godine.

"Plakala sam kada sam vidjela gotov proizvod. Bila sam zaista emotivna jer je cijeli proces izgradnje trajao toliko dugo. Nikada je ranije nisam vidjela potpuno izgrađenu jer je torta bila toliko visoka i nisam je mogla završiti u kući, tako da je bilo nevjerovatno vidjeti je potpuno osvjetljenu sa svim detaljima tog dana. Medeline je stari romantičar i voli sve renesansno i nostalgično i voli bogate boje", rekla je dizajnerica torte Sam Woodruff.