LUKSUZNO I POMALO JEZIVO

Jordan Egbert je travel bloger i američki pustolov koji na svojim profilima na mrežama dijeli iskustva s putovanja, a u jednom od posljednjih videa otkrio je koja je to najbizarnija zemlja koju je posjetio.

Američki pustolov Jordan Egbert zajedno sa svojom suprugom prodao je svu svoju imovinu kako bi putovao svijetom. Dosad je posjetio 130 zemalja svijeta, a u nedavnom videu otkrio je koja od tih 130 zaslužuje titulu najbizarnije.

Radi se o Turkmenistanu, a naveo je da je to najčudnija zemlja u svijetu.

"Zemlja u čijem glavnom gradu svaka zgrada i automobil moraju biti bijele boje, skoro da nema interneta i sve web stranice i aplikacije su zabranjene", navodi na snimku Egbert.

Istaknuo je da je najčudniji dio to što je glavni grad ispunjen ogromnim raskošnim i istovremeno jezivim spomenicima oko kojih nema nikoga.

"Dobro došli u Turkmenistan. Ukrcao sam se na let iz Istanbula i obično ima jedan međunarodni let za Ashgabat. Prva stvar koju sam primijetio nakon što sam sletio je da je čak i aerodrom sagrađen od bijelog mramora i zlata - što djeluje pomalo nepotrebno, ali prelijepo", ispričao je u videu.

Pokazao je kako izgleda djelić aerodroma te potom i hotel s tri zvjezdice u kom je odsjeo, a gdje noćenje košta 70 dolara za noć iako izgleda kao "kraljevska palača".

"Luksuzne zgrade bez ljudi", tako je opisao ono što je vidio u Turkmenistanu.