HIT NA INTERNETU

Betty Brussel u julu će napuniti 100 godina, ali još uvijek može plivati na zavidnom nivou. Nizozemka je oborila čak tri svjetska rekorda u svojoj starosnoj grupi, a snimak njenih nastupa postao je hit na internetu.

Brussel je oborila rekorde na 50 metara prsno i 50 metara leđno, a također je plivala četiri minuta brže od svog prethodnog rekorda na 400 metara slobodno.

Ova baka je oborila te rekorde u starosnoj grupi od 100 do 104 godine, u kojoj može da učestvuje, jer je ove godine dostigla taj uzrast.

"Ne razmišljam o rekordima. Samo plivam i trudim se da dam najbolje što mogu. Ako je rekord, dobro jeste. Ako pobijedim, zadovoljna sam pobjedom, ali ako se dobro provedem, tada ću biti još sretnija", rekla je za The Guardian.

U njenoj starosnoj grupi još nisu postavljena vremena na nekoliko udaljenosti, tako da Brussel može postaviti još više rekorda. Iako se ona sama ne brine za to, njena 70-godišnja kćerka misli da je sve to posebno.

"Kaže mi: 'Mama, ti si stara!', a ja se uopšte ne osjećam staro. I nakon plivanja mi je uvijek bolje, zaboravim sve brige", poručila je Betty.