Neobična djevojčica (3) tačno najavi požar, ali ne kaže gdje će gorjeti. Pred očima gradonačelnika San Josea dokazala je kako je posebna. Zapalila se košulja u kući.

Filipinima se brzo proširila priča o trogodišnjakinji s misterioznim moćima iz Barangay Mojona koja može predvidjeti kada će poćeti požar. Otac (25) djevojčice otkrio prošli mjesec kako je njegova starija kćer ‘drugačija’. Išli su u grad i curica je odjednom rekla ‘Biće požar u 9 sati’.  Naglasio je kako ona još ni ne zna gledati na sat.

Majka je za The Daily Guardian ispričala kako je djevojčica dosta puta pogodila vrijeme požara.  Nakon što je svojim sposobnosima zbunila i šokirala članove obitelji, priča je stigla do gradonačelnika San Josea Ronyja Moline.

- Jedinstvena je! Ovo je za nas sasvim novo iskustvo - rekao je gradonačelnik. Posjetio je djevojčicu i potvrdio kako je zaista bio požar u predviđeno vrijeme. Dok je bio kod nje rekla je ‘nešto će se zapaliti’. Nekoliko sekundi kasnije košulja, koja je visila u kući, počela je gorjeti.

- Niko je nije taknuo - dodao je. Molina je tada naredio da u selu stalno dežuraju vatrogasna kola.